Over Aap

Aap?!

Ken je die apen in Japan die zich warm houden door heerlijk te baden in een warmwaterbron? Aap-mutsen werd hierdoor geïnspireerd. Door de warme handgemaakte mutsen en hoofdbanden blijf jij ook heerlijk warm als het buiten koud is.

Wie?

De mutsen worden gehaakt door Aranta. Zij is -naast haar werk- altijd bezig met wintersporten en wat daarmee te maken heeft: of het nu gaat om skiën, snowboarden of telemarken. Ze heeft in al deze disciplines haar lesgeefdiploma’s en is het hele jaar door in Snowworld Zoetermeer of de Alpen te vinden. Om zelf te trainen of om mensen kennis te laten maken met het telemarken.

Toen ze afgelopen winter geblesseerd was, begon ze een nieuwe hobby: mutsen haken. Nadat ze  alle telemarkers uit het Nederlandse Interski-team van mutsen had voorzien, kreeg ze zulke enthousiaste reacties dat ze besloot door te gaan met haken. En daardoor kun jij nu ook zo’n leuke muts of hoofdband bestellen. Met liefde gemaakt!

Materiaal

De wol die wordt gebruikt is 70% polyacryl en 30% merino en kan met de hand op 30 graden gewassen worden. En als je niet weet hoe dat moet: vraag het je granny!

Aandacht

Ook de labels zijn met veel aandacht gemaakt en handgeschreven op ongebleekt karton. En: je krijgt er een mini-pompon bij, gemaakt van restjes wol. Leuk voor aan je sleutelhanger.